........... genieter van ...eigen recept
balletjes in saus tomaten en aubergine

voor balletjes
500gr gehakt , naar keuze , lams , rund ,of half om
snipper ui , kleine Betjes knolfok , peterselie , zout peper
2 koffie lepel sterk paprika poeder , een ei , paneermeel van biscuit
50gr parmezaan en pecorino samen ( of pardano is ook lekker )
en de gehaktbal draaien , de gehacktbal in meel rollen en dan



2 mn in de frituren op 175 celcius
.............
sause tomaten maken ....
olijf olie ,fijn gesnipperd ui ,knoflook even kleur , dan pasato van tomaten
de gehachtbale erin 40-45 mn laten zachte koken ...
...............................
apart aubergine 1cm dik snijden , zout , peper , dan in de meel draaien schudden en in frituren
175 grade 3 mn bakken , op keuken papier laten duitdruppel en op de laste moment
in de pasta met de gehaktbal indraaien garneren met verse basilicum ( of verse origano )
server met kaas
....... en een lekker siciliaan , rode wijn ,corvo duca di salaparuta rosso
http://www.vinicorvo.it/vinirossi/corvorosso.htm
ciao ciao ;-)
--
Ciao Antonino

Reacties